SZCZEGÓŁY OGŁOSZENIA

Wesele w dawnej posiadłości Hrabiego Krasickiego

Płatność gotówkąPłatność gotówką
Płatność kartąPłatność kartą
Płatność przelewemPłatność przelewem
Rezerwacja terminuRezerwacja terminu

Folwark Stara Winiarnia
to wymarzone miejsce na organizację niezwykłego Przyjęcia Weselnego,
które na długo pozostanie w pamięci Gości oraz Państwa Młodych.

Nasze piękne i klimatyczne wnętrza, doskonałe jedzenie
jak również wyśmienita obsługa spełnią oczekiwania
nawet najbardziej wymagających Par Młodych.

Ponieważ ten jedyny dzień w Waszym życiu musi być wyjątkowy
dołożymy wszelkich starań, aby takim go Państwo zapamiętali.
Aby ułatwić Państwu organizację tej niezwykle ważnej uroczystości
– oddajemy do Państwa dyspozycji Managera Ślubnego,
który obecny będzie na każdym etapie przygotowań i realizacji przyjęcia
oraz będzie służył fachową radą we wszelkich kwestiach związanych z przyjęciem.

 

OFERUJEMY:

• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale

• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 179 zł

• Dekorację kwiatową Sali w cenie

• Apartament dla Nowożeńców w prezencie

• Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych

• Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat: bezpłatnie (bez świadczeń), od 4-7 lat: 70% ceny

• Bezpłatny parking na terenie obiektu oraz dodatkowy

monitorowany parking naprzeciwko obiektu

• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem

• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach

• Możliwość organizacji Ślubu Cywilnego lub Ślubu Humanistycznego

w jednej z naszych zabytkowych sal lub na dziedzińcu folwarcznym

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Posiadamy ponad 10-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,

nasze mury opuściło już setki zadowolonych Par Młodych - dołącz do ich grona!

  OPINIA O WYSTAWCY

  CENA

od 179 zł
  DANE KONTAKTOWE

Adres
34-730 Mszana Dolna
ul. Ogrodowa 2
woj. małopolskie
Telefon
183-... 183312382
  PORTALE SPOŁECZNOŚCIOWE

MASZ PYTANIE? SKONTAKTUJ SIĘ Z WYSTAWCĄ!
  CENNIK

Folwark Stara Winiarnia
to wymarzone miejsce na organizację niezwykłego Przyjęcia Weselnego,
które na długo pozostanie w pamięci Gości oraz Państwa Młodych.

Nasze piękne i klimatyczne wnętrza, doskonałe jedzenie
jak również wyśmienita obsługa spełnią oczekiwania
nawet najbardziej wymagających Par Młodych.

Ponieważ ten jedyny dzień w Waszym  życiu musi być wyjątkowy
dołożymy wszelkich starań, aby takim go Państwo zapamiętali.
Aby ułatwić Państwu organizację tej niezwykle ważnej uroczystości
– oddajemy do Państwa dyspozycji Managera Ślubnego,
który obecny będzie na każdym etapie przygotowań i realizacji przyjęcia
oraz będzie służył fachową radą we wszelkich kwestiach związanych z przyjęciem.

 

OFERUJEMY:

• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale

• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 179 zł

• Dekorację kwiatową Sali w cenie

• Apartament dla Nowożeńców w prezencie

• Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych

• Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat: bezpłatnie (bez świadczeń), od 4-7 lat: 70% ceny

• Bezpłatny parking na terenie obiektu oraz dodatkowy

monitorowany parking naprzeciwko obiektu

• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem

• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach

• Możliwość organizacji Ślubu Cywilnego lub Ślubu Humanistycznego

w jednej z naszych zabytkowych sal lub na dziedzińcu folwarcznym

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Posiadamy ponad 10-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,

nasze mury opuściło już setki zadowolonych Par Młodych - dołącz do ich grona!

 

„PAKIET SZLACHECKI”

POWITANIE MŁODEJ PARY        

Lampka szampana

Zdobiony chleb weselny

Kieliszki do toastu

 

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)                 

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem

Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi

Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę) 

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną

Szpadka wieprzowa z boczkiem

Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką

Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chilli i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

Ryba w sosie cytrynowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree (w zależności od sezonu)

Zestaw 3 surówek (dobór w zależności od sezonu)

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną

Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem

Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska

Kabanos

Salceson

WYROBY WŁASNE:

Pasztet pieczony

Karczek pieczony

Boczek pieczony

Schab pieczony

SERY z dodatkiem żurawiny:        

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)

Jarzynowa domowa

Seler marynowany z kurczakiem i ananasem

Z porów i szynki

Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią

Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem

Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym

Sałatka wiosenna a’la grecka

DODATKI

Ogórki kiszone

Grzyby leśne marynowane

Smalec wiejski

Chleb metrowy wiejski  

 

SOSY (do wyboru 2 sosy)

Cumberland

Tatarski

Chrzanowy

Koktajlowy

Czosnkowy

Pieczywo    (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

        

DANIA CIEPŁE   

I CIEPŁE DANIE   i   II CIEPŁE DANIE     (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)  

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Gulasz po węgiersku z galuszkami

 

III CIEPŁE DANIE   i   IV CIEPŁE DANIE    (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)           

Barszcz czerwony z krokietem  

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE     

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy  (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP   (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata   (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 199 ZŁ / OS.*

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.

2. Wynajem Restauracji na wyłączność .

3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.

4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osób        Cena menu
120 i więcej       199 zł
105 – 119          209 zł
90 – 104            219 zł
80 - 89              229 zł
79 i mniej          Do uzgodnienia
 

*  Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Szlachecki

     (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do czwartku przez cały rok,

     z wyjątkiem dni i okresów świątecznych)

 

„PAKIET KRÓLEWSKI”

POWITANIE MŁODEJ PARY        

Lampka szampana

Zdobiony chleb weselny

Kieliszki do toastu

 

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

ZUPY (do wyboru 1 zupa)                 

Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem

Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi

Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem

Krem cebulowy na białym winie z dodatkiem tymianku i grzankami ziołowymi

DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę) 

Roladka wołowa w aromatycznym sosie z czerwonego wina

Bitki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem żubrówki

Kotlet schabowy w aromatycznej panierce

Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną

Szpadka wieprzowa z boczkiem

Żeberka duszone w miodzie i chilli

Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką

Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych

Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta

Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chilli i czosnkiem

Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym

Ryba w sosie cytrynowym

Filet z łososia w sosie kaparowym

DANIE GŁÓWNE – DODATKI

Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree

Zestaw 3 surówek

DESER (do wyboru 1 deser)

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną

Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem

Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i kruszonką orzechową

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

Kiełbasa wiejska

Kabanos

Salceson

WYROBY WŁASNE:

Pasztet pieczony

Karczek pieczony

Boczek pieczony

Schab pieczony

PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU (do wyboru 4 rodzaje przekąsek)

Indyk w maladze

Zapiekane śliwki w boczku

Mini tortille

Confit z kaczych piersi

Pstrąg wędzony w całości

Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie

Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

SERY z dodatkiem żurawiny:        

Oscypek, korbaczyki, bunc

SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)

Jarzynowa domowa

Seler marynowany z kurczakiem i ananasem

Z porów i szynki

Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią

Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem

Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym

Sałatka wiosenna a’la grecka

DODATKI

Ogórki kiszone

Grzyby leśne marynowane

Smalec wiejski

Chleb metrowy wiejski  

SOSY (do wyboru 2 sosy)

Cumberland

Tatarski

Chrzanowy

Koktajlowy

Czosnkowy

Pieczywo    (NIELIMITOWANE)

OWOCE na stołach

                       

DANIA CIEPŁE   

I CIEPŁE DANIE   i   II CIEPŁE DANIE    (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)   

Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Golonko z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i chrzanem

Duet wieprzowo-drobiowy w sosie pieczarkowym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty

Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

Gulasz po węgiersku z galuszkami

Gulasz z dzika z dodatkiem jałowcówki

 

III CIEPŁE DANIE   i   IV CIEPŁE DANIE    (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)

Barszcz czerwony z krokietem 

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym

Kwaśnica z żeberkiem wędzonym

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE     

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy  (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP   (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata   (serwowane na stole szwedzkim)

 

CIASTO I TORT WESELNY 

Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach

Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia

(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)

 

CENA: 229 ZŁ / OS.*

 

Liczba osób        Cena menu
120 i więcej        229 zł
105 – 119           239 zł
90 – 104             249 zł
80 - 89               259 zł
79 i mniej           Do uzgodnienia

 

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.

2. Wynajem Restauracji na wyłączność .

3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.

4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

*  Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Królewski

     (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do czwartku przez cały rok,

     z wyjątkiem dni i okresów świątecznych)

 

„PAKIET HRABIEGO KRASIŃSKIEGO”

 

POWITANIE MŁODEJ PARY        

Lampka szampana

Zdobiony chleb weselny

Kieliszki do toastu

 

UROCZYSTY OBIAD POWITALNY

PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)                

Pasztet z dzika na toście z żurawiną

Tatar ze śledzia

Tatar z łososia z tostem

 

ZUPY (do wyboru 1 zupa)                 

Rosół z mięs wielu z makaronem

Krem borowikowy z łazankami

 

DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)

Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie i majeranku

podawana z talarkami z ziemniaków i buraczkami zasmażanymi

Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem czosnkowym

podawane z ziemniakami zapiekanymi z boczkiem i serem

Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie serowym,

kasza jaglana, mini-buraczki marynowane

                                                                       

DESER (do wyboru 1 deser)  

Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną

Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem

Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi

Mus czekoladowy z bitą śmietaną i kruszonką orzechową

 

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK

WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:

Schab pieczony nadziewany morelą

Pasztet pieczony ze śliwką

Boczek rolowany pieczony z czosnkiem

Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage

Kiełbasa wiejska i kabanos

PRZEKĄSKI (do wyboru 4 rodzaje przekąsek):

Confit z kaczych piersi

 Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie

Pstrąg wędzony w całości

Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem

Jajka garnirowane pastami i kawiorem

Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb wędzonych / szynki

Mini tortille

WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:         

Oscypek, korbaczyki, bunc

DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):

Warzywa grillowane w sosie worcester

Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Roszponka z orzechami z sosem malinowym na musztardzie Dijon

DODATKI WIEJSKIE:

Ogórki kiszone

Grzyby marynowane

Smalec wiejski

Chleb metrowy wiejski  

BUFET SŁODKOŚCI   

 Owoce filetowane

 Kolorowe deserki „sweet shoty” – nadziewane musami i owocami, dekorowane czekoladą

Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka

 

TORT WESELNY        

Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia

(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)

 

DANIA CIEPŁE   

 I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)                    

Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem na ciepło

Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,

surówka z marchewki z chrzanem

 

II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)                   

 Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka z selera

Gulasz z dzika z dodatkiem jałowcówki

 

III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)           

Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym w cieście francuskim

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany w czarce chlebowej

 

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE     

Woda mineralna z cytryną, sok owocowy  (serwowane w dzbankach na stołach Gości)

Pepsi / Mirinda / 7 UP   (serwowane na stole szwedzkim)

Kawa, herbata   (serwowane na stole szwedzkim)

 

CENA: 259 ZŁ / OS.*

               

W cenie menu:

1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.

2. Wynajem Restauracji na wyłączność .

3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.

4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.

 

Liczba osób       Cena menu
120 i więcej       259 zł
105 – 119          269 zł
90 – 104            279 zł
80 - 89              289 zł
79 i mniej          Do uzgodnienia
 

*  Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Hrabiego Krasińskiego

     (od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do czwartku przez cały rok,

     z wyjątkiem dni i okresów świątecznych)

 

Powyższe ceny Pakietu Szlacheckiego, Królewskiego oraz Hrabiego Krasińskiego uzależniane są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym. Dla liczby osób poniżej 80 ceny pakietów są indywidualnie kalkulowane.

Przyjęcia poniżej 80 osób organizowane są na parterze restauracji.

  ZASIĘG

Małopolska, Śląsk i nie tylko! W naszych zabytkowych murach świętowało swój wyjątkowy dzień mnóstwo par z całej Polski - i nie tylko:)

  LOKALIZACJA

Adres: 34-730 Mszana Dolna, Ogrodowa 2, małopolskie
  OPINIE

Ten Wystawca nie posiada jeszcze opinii.