Folwark Stara Winiarnia
to wymarzone miejsce na organizację niezwykłego Przyjęcia Weselnego,
które na długo pozostanie w pamięci Gości oraz Państwa Młodych.
Nasze piękne i klimatyczne wnętrza, doskonałe jedzenie
jak również wyśmienita obsługa spełnią oczekiwania
nawet najbardziej wymagających Par Młodych.
Ponieważ ten jedyny dzień w Waszym życiu musi być wyjątkowy
dołożymy wszelkich starań, aby takim go Państwo zapamiętali.
Aby ułatwić Państwu organizację tej niezwykle ważnej uroczystości
– oddajemy do Państwa dyspozycji Managera Ślubnego,
który obecny będzie na każdym etapie przygotowań i realizacji przyjęcia
oraz będzie służył fachową radą we wszelkich kwestiach związanych z przyjęciem.
OFERUJEMY:
• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale
• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 247 zł
• Dekorację kwiatową Sali w cenie
• Apartament dla Nowożeńców w prezencie
• Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych
• Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat: 30% ceny, od 4-7 lat: 70% ceny
• Bezpłatny parking na terenie obiektu oraz dodatkowy
monitorowany parking naprzeciwko obiektu
• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem
• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach
• Możliwość organizacji Ślubu Cywilnego lub Ślubu Humanistycznego
w jednej z naszych zabytkowych sal lub na dziedzińcu folwarcznym
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Posiadamy ponad 15-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,
nasze mury opuściło już setki zadowolonych Par Młodych - dołącz do ich grona!
Folwark Stara Winiarnia
to wymarzone miejsce na organizację niezwykłego Przyjęcia Weselnego,
które na długo pozostanie w pamięci Gości oraz Państwa Młodych.
Nasze piękne i klimatyczne wnętrza, doskonałe jedzenie
jak również wyśmienita obsługa spełnią oczekiwania
nawet najbardziej wymagających Par Młodych.
Ponieważ ten jedyny dzień w Waszym życiu musi być wyjątkowy
dołożymy wszelkich starań, aby takim go Państwo zapamiętali.
Aby ułatwić Państwu organizację tej niezwykle ważnej uroczystości
– oddajemy do Państwa dyspozycji Managera Ślubnego,
który obecny będzie na każdym etapie przygotowań i realizacji przyjęcia
oraz będzie służył fachową radą we wszelkich kwestiach związanych z przyjęciem.
OFERUJEMY:
• Niepowtarzalne zabytkowe wnętrza starego Kasztelu – klimatyzowane sale
• Wyśmienite menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – od 247 zł
• Dekorację kwiatową Sali w cenie
• Apartament dla Nowożeńców w prezencie
• Promocyjne ceny pokoi dla Gości Weselnych
• Zniżki na menu dla dzieci: do 3 lat: 30% ceny, od 4-7 lat: 70% ceny
• Bezpłatny parking na terenie obiektu oraz dodatkowy
monitorowany parking naprzeciwko obiektu
• Pomoc przy organizacji wszelkich szczegółów związanych z przyjęciem
• Możliwość zrealizowania sesji zdjęciowej w naszych XVI-wiecznych murach
• Możliwość organizacji Ślubu Cywilnego lub Ślubu Humanistycznego
w jednej z naszych zabytkowych sal lub na dziedzińcu folwarcznym
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Posiadamy ponad 15-letnie doświadczenie w organizacji Przyjęć Weselnych,
nasze mury opuściło już setki zadowolonych Par Młodych - dołącz do ich grona!
POWITANIE MŁODEJ PARY
Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu
UROCZYSTY OBIAD POWITALNY
ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi
Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)
Kotlet schabowy w aromatycznej panierce
Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną
Szpadka wieprzowa z boczkiem
Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką
Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chilli i czosnkiem
Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym
Ryba w sosie cytrynowym
DANIE GŁÓWNE – DODATKI
Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree (w zależności od sezonu)
Zestaw 3 surówek (dobór w zależności od sezonu)
DESER (do wyboru 1 deser)
Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson
WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony
SERY z dodatkiem żurawiny:
Oscypek, korbaczyki, bunc
SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa
Seler marynowany z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a’la grecka
DODATKI
Ogórki kiszone
Grzyby leśne marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski
SOSY (do wyboru 2 sosy)
Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy
Pieczywo (NIELIMITOWANE)
OWOCE na stołach
DANIA CIEPŁE
I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)
Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Gulasz po węgiersku z galuszkami
III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)
Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE
Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Pepsi / Mirinda / 7 UP (serwowane na stole szwedzkim)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)
CENA: 275 ZŁ / OS.*
W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.
Liczba osób Cena menu
120 i więcej 275 zł
110 – 119 285 zł
100 – 109 295 zł
90 - 99 305 zł
80 - 89 315 zł
* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Szlachecki
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do czwartku przez cały rok,
z wyjątkiem dni i okresów świątecznych)
POWITANIE MŁODEJ PARY
Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu
UROCZYSTY OBIAD POWITALNY
ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i lubczykiem
Krem z białych warzyw podawany z grzankami czosnkowymi
Aromatyczny krem pomidorowo – paprykowy z lanym ciastem
Krem cebulowy na białym winie z dodatkiem tymianku i grzankami ziołowymi
DANIE GŁÓWNE - MIĘSA (do wyboru 4 rodzaje mięs – po 2 porcje na osobę)
Roladka wołowa w aromatycznym sosie z czerwonego wina
Bitki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem żubrówki
Kotlet schabowy w aromatycznej panierce
Kotlet po szwajcarsku nadziewany serem i szynką wędzoną
Szpadka wieprzowa z boczkiem
Żeberka duszone w miodzie i chilli
Kotlet de volaile faszerowany masłem i świeżą pietruszką
Filet z kurczaka w sosie z pomidorów suszonych
Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta
Udko z kurczaka pieczone w miodzie z chilli i czosnkiem
Rolada z indyka z nadzieniem serowo-paprykowym w sosie serowym
Ryba w sosie cytrynowym
Filet z łososia w sosie kaparowym
DANIE GŁÓWNE – DODATKI
Ziemniaki z wody z koperkiem lub puree
Zestaw 3 surówek
DESER (do wyboru 1 deser)
Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i kruszonką orzechową
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Kiełbasa wiejska
Kabanos
Salceson
WYROBY WŁASNE:
Pasztet pieczony
Karczek pieczony
Boczek pieczony
Schab pieczony
PRZEKĄSKI PO KRÓLEWSKU (do wyboru 4 rodzaje przekąsek)
Indyk w maladze
Zapiekane śliwki w boczku
Mini tortille
Confit z kaczych piersi
Pstrąg wędzony w całości
Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie
Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb wędzonych / szynki
SERY z dodatkiem żurawiny:
Oscypek, korbaczyki, bunc
SAŁATKI (do wyboru 2 sałatki)
Jarzynowa domowa
Seler marynowany z kurczakiem i ananasem
Z porów i szynki
Makaronowa z grillowaną papryką i cukinią
Brokułowa ze smażonymi pieczarkami i jajkiem
Z kurczakiem i grzankami z sosem miodowym
Sałatka wiosenna a’la grecka
DODATKI
Ogórki kiszone
Grzyby leśne marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski
SOSY (do wyboru 2 sosy)
Cumberland
Tatarski
Chrzanowy
Koktajlowy
Czosnkowy
Pieczywo (NIELIMITOWANE)
OWOCE na stołach
DANIA CIEPŁE
I CIEPŁE DANIE i II CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)
Karczek w naturalnym sosie pieczeniowym z kopytkami i surówką Colesław
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Golonko z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i chrzanem
Duet wieprzowo-drobiowy w sosie pieczarkowym z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
Udziec z kurczaka ze śliwką węgierką, frytki, sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą
Gulasz po węgiersku z galuszkami
Gulasz z dzika z dodatkiem jałowcówki
III CIEPŁE DANIE i IV CIEPŁE DANIE (do wyboru po 1 daniu z poniższej listy)
Barszcz czerwony z krokietem
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym
Kwaśnica z żeberkiem wędzonym
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE
Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Pepsi / Mirinda / 7 UP (serwowane na stole szwedzkim)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)
CIASTO I TORT WESELNY
Wybór ciast i ciasteczek serwowanych na paterach na stołach
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)
CENA: 315 ZŁ / OS.*
Liczba osób Cena menu
120 i więcej 315 zł
110 – 119 325 zł
100 – 109 335 zł
90 - 99 345 zł
80 - 89 355 zł
W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.
* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Królewski
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do czwartku przez cały rok,
z wyjątkiem dni i okresów świątecznych)
POWITANIE MŁODEJ PARY
Lampka szampana
Zdobiony chleb weselny
Kieliszki do toastu
UROCZYSTY OBIAD POWITALNY
PRZYSTAWKA (do wyboru 1 przystawka)
Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z tostem
ZUPY (do wyboru 1 zupa)
Rosół z mięs wielu z makaronem
Krem borowikowy z łazankami
DANIE GŁÓWNE (do wyboru 1 danie)
Pierś z kaczki z jabłkami glazurowanymi w miodzie i majeranku
podawana z talarkami z ziemniaków i buraczkami zasmażanymi
Filety z polędwicy wołowej ze szparagami i masłem czosnkowym
podawane z ziemniakami zapiekanymi z boczkiem i serem
Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie serowym,
kasza jaglana, mini-buraczki marynowane
DESER (do wyboru 1 deser)
Lody w trzech smakach z owocami i bitą śmietaną
Panna Cotta z sosem truskawkowym i karmelem
Krem waniliowy ze słodką bezą i świeżymi owocami sezonowymi
Mus czekoladowy z bitą śmietaną i kruszonką orzechową
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
WYBÓR MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN:
Schab pieczony nadziewany morelą
Pasztet pieczony ze śliwką
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem
Roladki z szynki nadziewane serkiem fromage
Kiełbasa wiejska i kabanos
PRZEKĄSKI (do wyboru 4 rodzaje przekąsek):
Confit z kaczych piersi
Polędwiczki wieprzowe pieczone na sianie
Pstrąg wędzony w całości
Róże łososiowe z jajkiem przepiórczym oraz kawiorem
Jajka garnirowane pastami i kawiorem
Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb wędzonych / szynki
Mini tortille
WYBÓR SERÓW z dodatkiem żurawiny:
Oscypek, korbaczyki, bunc
DODATKI WARZYWNE (do wyboru 2 dodatki):
Warzywa grillowane w sosie worcester
Sałatka z makaronu farfalle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Roszponka z orzechami z sosem malinowym na musztardzie Dijon
DODATKI WIEJSKIE:
Ogórki kiszone
Grzyby marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski
BUFET SŁODKOŚCI
Owoce filetowane
Kolorowe deserki „sweet shoty” – nadziewane musami i owocami, dekorowane czekoladą
Tradycyjne ciasta domowe: sernik, szarlotka
TORT WESELNY
Tort weselny serwowany uroczyście w trakcie przyjęcia
(o listę dostępnych smaków oraz dekoracji poproś Managera)
DANIA CIEPŁE
I CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)
Pierś z indyka faszerowana morelą w sosie naturalnym z kopytami i marchewką z groszkiem na ciepło
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, puree ziemniaczane z dodatkiem czosnku,
surówka z marchewki z chrzanem
II CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)
Rolada wieprzowa ze schabu nadziewana pieczarkami i boczkiem, kasza gryczana, surówka z selera
Gulasz z dzika z dodatkiem jałowcówki
III CIEPŁE DANIE (do wyboru 1 danie)
Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym w cieście francuskim
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany w czarce chlebowej
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE NIELIMITOWANE
Woda mineralna z cytryną, sok owocowy (serwowane w dzbankach na stołach Gości)
Pepsi / Mirinda / 7 UP (serwowane na stole szwedzkim)
Kawa, herbata (serwowane na stole szwedzkim)
CENA: 355 ZŁ / OS.*
W cenie menu:
1. Przywitanie chlebem i solą, lampka szampana dla każdego.
2. Wynajem Restauracji na wyłączność .
3. Dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS.
4. Apartament dla Młodej Pary GRATIS oraz specjalne rabaty na hotel dla Gości Weselnych.
Liczba osób Cena menu
120 i więcej 355 zł
110 – 119 365 zł
100 – 109 375 zł
90 - 99 385 zł
80 - 89 395 zł
* Poza sezonem oraz w tygodniu RABAT -10% na Pakiet Hrabiego Krasińskiego
(od listopada do końca marca oraz od poniedziałku do czwartku przez cały rok,
z wyjątkiem dni i okresów świątecznych)
Powyższe ceny Pakietu Szlacheckiego, Królewskiego oraz Hrabiego Krasińskiego uzależniane są od ostatecznej liczby osób na przyjęciu weselnym. Dla liczby osób poniżej 80 ceny pakietów są indywidualnie kalkulowane.
Przyjęcia poniżej 80 osób organizowane są na parterze restauracji.
Małopolska, Śląsk i nie tylko! W naszych zabytkowych murach świętowało swój wyjątkowy dzień mnóstwo par z całej Polski - i nie tylko:)